chiara-160x122.jpg

Ord att leva
december 2018

”Gläd er alltid i Herren”   

(Fil 4:4)

Läs mer...

Dela med dig … 

   ”Sharing-Cities” i Göteborg 

 

I Enad Värld nr 3/2017 berättar vi om den nya ”rörelse” i samhället som vill främja ett långsiktigt hållbart samhälle genom att vi lär oss att dela allt flera tillgångar. Att äga är inte längre samma status som tidigare. Att vara aktiv i Delningsekonomin är ett tecken på det nya digitala samhällets tänkande…. Läs gärna om vad som händer i Göteborg, kanske Sveriges första större stad som vill ta Delningsekonomin på allvar. (läs här: Sharing cities från ett svenskt perspektiv)

Hur går det med medborgarförslaget att Göteborgs kommun ska formellt bli en Sharing City, undrar vår redaktion och byter några ord med Tove Lund i Göteborg.
” Hej!
Nej det finns inget beslut ännu. Tyvärr drog det ut på tiden vilken nämnd som skulle behandla förslaget (inte helt klockrent då flera förvaltningar och bolag berörs av delningsekonomin) men nu har det hamnat på min förvaltning till slut. Jag är osäker på tidsplanen men inom 1-2 månader hoppas jag det finns ett beslut.”

 

Tove Lund, Planeringsledare Hållbar Konsumtion, i Göteborgs kommun skickar oss en flyer om ett nytt nationellt program för Sharing cities (läs här: Sharing Cities Sweden) som hon tror kan vara intressant för oss. Och visst är det intressant tycker jag. Här finns en positiv rörelse i samhället som vi alla kan fundera vidare över.

 

Det här är ett inlägg i en serie om delningsekonomi. Det anslutar till artikeln med samma namn i Enad Värld nr 3/2017. 

 

Copyright © 2015 Focolarerörelsen i Sverige - All Rights Reserved.