chiara-160x122.jpg

Ord att leva
juli 2019

"Ge som gåva vad ni har fått som gåva" 
(Matt. 10:8) 

Läs mer...

Ett mejl på rasten 

 

Hon övervann sin tvivel och kontaktade sin före detta kollega direkt. 

 

 

Jag hade rast på kursen när jag fick ett mejl från min vän, som sa mig sin oro för sin son. Sonen arbetar på det företag där jag har arbetat i många år. Han har svårt med sina kollegor och han var rädd att hans chef var missnöjd med hans sätt att jobba. I mejlet frågade min vän mig om jag kunde göra något för hennes son, Stefan. Det var en lång tid sedan jag haft kontakt med företagets chef, efter att jag flyttade till Sverige. Jag undrade vad jag kunde göra… det var svårt att veta. Jag kom ihåg Ord att leva: ”att älska betyder att tjäna; är att göra sig till ett med varje människa vi möter, känna i oss det som han känner, göra det till vårt, ty kärleken har gjort det till vårt…” Så jag övervann varje tvivel och ovisshet. Jag skickade snabbt ett WhatsApp meddelande till företagets chef och frågade när jag kunde ringa honom. Han svarade direkt. Jag och han blev glada att prata med varandra efter så lång tid.

Chefen sa sin uppskattning för Stefan: ”Stefan är en modellarbetare”. Chefen var ledsen att Stefan har svårt på sitt jobb och tänkte att han skulle säga sin uppskattning till Stefan. 

När telefonsamtalet var färdig var rasten också slut, och jag hade inte druckit kaffe, och ätit något… men från kärleken fick jag mycket energi och en stor glädje som jag kunde ge till mina kompisar, som är alla mina syskon.

 

Copyright © 2015 Focolarerörelsen i Sverige - All Rights Reserved.