chiara-160x122.jpg

Ord att leva
augusti 2019

”Ty, där er skatt är, där kommer också ert hjärta att vara” 

(Luk. 12:34) 

Läs mer...

"Vad händer när vi dör?"

En flicka i klassen där jag undervisade var alltid för sig själv. Jag hade fått veta att hon hade AIDS.

Vad kunde jag göra för henne? Jag började att skjutsa henne hem ibland vid dagens slut. Men jag såg att hon var förtvivlad. En dag bestämde jag mig för att ringa hennes pappa, som jag dittills aldrig hade träffat. Jag var säker på att det gick att göra någonting för henne.

När jag och pappan möttes fick jag lyssna till en tragisk berättelse: 20 år av narkotikamissbruk, fängelse, mammans död... Dagen därpå fick jag en lapp från honom: ”Jag har förstått att ni älskar min dotter i er skola.”
Mycket försiktigt lyckades jag närma mig henne allt mer. Genom att involvera även andra föddes en kedja av solidaritet. Vi hittade tusen olika sätt, tillsammans med de andra lärarna, för att få henne att bli aktiv i skollivet. Det verkade som att hon kom tillbaka till livet mer och mer för varje dag.

En dag kom hon och undrade om jag kunde svara på en fråga: ”Vad händer när vi dör?” Jag kände att jag kunde dela med mig av det som var mitt livs skatt. Jag berättade för henne om paradiset, om kärleken, om min erfarenhet med Jesus. På slutet sa hon: ”Jag vill också leva så.”
Det var ett ögonblick av ett speciellt ljus, för henne och för mig, i vilket detta så hemlighetsfulla lidande fick en mening.

Copyright © 2015 Focolarerörelsen i Sverige - All Rights Reserved.