chiara-160x122.jpg

Ord att leva
augusti 2019

”Ty, där er skatt är, där kommer också ert hjärta att vara” 

(Luk. 12:34) 

Läs mer...

2008-05-29  

En lovande karriär

En FN-funktionär i tjänst på Balkanhalvön hade fått ett uppdrag som var mycket välbetalt men också extremt krävande. Arbetet innebar långa perioder av frånvaro från hans familj.

När han kom hem tyngdes han fortfarande av svårigheterna i arbetet och det var inte lätt för honom att helt kunna ägna sig åt sina barn och sin fru. En dag blev han oväntat förflyttad till en annan stad i samma område. Dit kunde han inte ta med sig sin familj, eftersom läget där var mycket spänt och väpnade konflikter pågick. Vad skulle han göra? Han och hans fru satt länge och talade igenom saken. De bad den helige Ande att ge dem ljus att tillsammans förstå vad Gud ville för deras familj. Slutligen kom de fram till sitt beslut: mannen sa upp sig från sitt arbete.

Det var ett mycket ovanligt beslut i de kretsarna. Han berättar: ”Kraften att ta det avgörandet fick jag från den ömsesidiga kärleken mellan mig och min fru. Mitt arbete har orsakat henne svårigheter men hon har aldrig anklagat mig för det. Jag ville sätta familjens bästa främst, oavsett ekonomiska fördelar och karriärmöjligheter, och det gav mig inre frihet.”

Copyright © 2015 Focolarerörelsen i Sverige - All Rights Reserved.