Fokolarekurs 2019

 

chiara-160x122.jpg

Ord att leva
november 2019

“Gläd er med dem som gläder sig och gråt med dem som gråter”

(Rom 12:15)

Läs mer...

     FridaysForFuture i Focolarerörelsens huvudkontor  

IUngdomarna i Focolare-rörelsen och medlemmarna i Prophetic Economy stödjar «FridaysForFuture», det globala initiativet för miljöskydd som startades av Greta Thunberg

Fredag den 15 mars planterade Focolarerörelsens president Maria Voce och medpresident Jesús Morán ett träd i trädgården i Focolarerörelsens internationella huvudkontor till stöd för det internationella initiativet #FridaysForFuture startat av svenska Greta Thunberg. Kontoret ligger  i Rocca di Papa (Italien) (här inspelning från evenemanget på facebook)

Sedan hennes skolstrejk på fredagar som började i höstas framför Svenska riksdagen har  Greta varit i  fokus för världens media. I slutet av januari talade hon inför världens företagsledare, politiska ledare, ekonomer, kändisar och journalister vid World Economic Forum i Davos i Schweiz. "Du förstör min framtid! Jag vill inte att du ska hoppas, jag vill se dig i panik ", sa hon till dem.

Tonåringarna i Focolarerörelsen har tillsammans med medlemmarna i Prophetic Economy beslutat att ansluta sig till det internationella initiativ som planerades för fredagen den 15 mars 2019. Målet är att kräva att internationella konventioner för att skydda planeten respekteras, och att ledarna slutar med att bara prata och istället börja agera beslutsamt.

"De många politikernas ståndpunkter visar att det inte räcker med en strategi uppifrån ned”, förklarar Luca Fiorani, koordinator för EcoOne, det internationella Focolare-nätverket för dem som arbetar inom ekologi och hållbarhet. Därför är det viktigt med gräsrotsinitiativen där folket lägger press på de som är i makten för att fatta effektiva beslut för att undvika fortsatta klimatförändringar. Dessa ungdomars initiativ är avgörande eftersom de kommer att drabbas hårdast av klimatförändringarna i framtiden. Det är bra och viktigt att dessa ungdomar agerar globalt, att de väcker samvetet hos alla runt om i världen. Om vi ​​inte handlar nu kan det snart vara för sent.

Påven Francis påminner oss ofta om detta. Hans Fastabudskap 2019 är inriktat på ekologisk omvandling. Han uppmuntrar oss att be, fasta och ge allmosor, och alltid med omsorg för skapandet i åtanke.

(ursprungligen rapporterad på www.focolare.org) 

 

Copyright © 2015 Focolarerörelsen i Sverige - All Rights Reserved.