• 08-812 115 / 08-612 78 98
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Dagens lösenord

Att veta hur man kan förlåta och börja om igen

Välkommen till

Focolarerörelsen i Sverige

Till tonerna av ett liv

Så stod det på inbjudan till jubileumsfirandet av Chiara Lubich i Storkyrkans församlingssal i Gamla Stan, i Stockholm den 26 januari. I år skulle Chiara Lubich ha fyllt 100 år och det markeras på olika sätt runt om i hela världen. I Stockholm gavs en möjlighet att träffa henne genom musik och glädje. En kör och några musiker framförde musik som uttryckte viktiga händelser i Chiara Lubichs liv, som upptäckten av Guds kärlek, Jesus ibland oss, valet av Gud, mm. En nyproducerad film om hennes liv visades.

Till allas stora glädje hade två representanter från Focolares internationella musikgrupp Gen Verde kommit för tillfället. De framförde några sånger och berättade entusiastiskt om sitt arbete med att genom musik, sång och teater förmedla Focolares bidrag till aktuella frågor i samhället.

Firandet avslutades med en gigantisk tårta. Många uttryckte sin tacksamhet över att ha lärt känna Chiara Lubich och över allt de fått, inte minst ny energi för att sprida det goda och göra skillnad där de är.

Under året kommer vi att fortsätta att minnas Chiara Lubichs liv och verk, 14 mars är nästa gång.