Fokolarekurs 2019

 

chiara-160x122.jpg

Ord att leva
november 2019

“Gläd er med dem som gläder sig och gråt med dem som gråter”

(Rom 12:15)

Läs mer...

Focolare i Sverige

I Sverige tillhör Focolarerörelsens medlemmar och vänner huvudakligen Svenska kyrkan och Katolska kyrkan. Men även kristna tillhörande andra kyrkor, liksom många som betecknar sig som ’icke-troende’ eller ’sökare’ känner sig hemma i den.
Rörelsen kom till Sverige 1966.  
I olika städer runt om i landet möts människor oavsett kyrkotillhörighet eller livssyn, för att dela erfarenheter kring det levda Ordet - vuxna, barn, ungdomar och familjer. Man får stöd och inspiration till att leva sin tro i vardagen. Rörelsens medlemmar engagerar sig även i olika sociala projekt. I Stockholm finns två focolarekommuniteter.
En månatlig bibelkommentar utges, ’Ord att leva’, och ett litet rundbrev, ’Enad Värld’. Det årliga sommarmötet, Mariapoli, är öppet för alla. (1)

I samband med 40-årsjubiléet för Focolarerörelsen i Sverige 2006 skickade rörelsens grundare Chiara Lubich en hälsning till Focolares vänner i Sverige:  "Att alltid vara en familj med Jesus bland oss. Det finns inget bättre sätt att tacka vår himmelske Fader än att låta honom se Jesus leva på nytt bland hans enade barn."


1  Den som önskar få kontakt med en lokal focolare-grupp på hemorten kan kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Rundbrevet Enad värld kan laddas ner från denna hemsida, eller erhållas i pappersform genom att maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller genom att kontakta focolare.

Copyright © 2015 Focolarerörelsen i Sverige - All Rights Reserved.