• 08-812 115 / 08-612 78 98
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Dagens lösenord

Låt oss urskilja med kärlekens ögon

Välkommen till

Focolarerörelsen i Sverige

MÅNADENS TANKE för juli 2021

Månadens tanke, baserad på texter av Letizia Magri, startade i Uruguay inom dialogen mellan personer med olika religiösa och icke-religiösa övertygelser vars motto är att ”bygga dialog”.

Syftet med den här publikationen är att bidra och främja det universella broderskapets ideal. Månadens tanke översätts till tolv språk och distribueras till mer än 25 länder.

Lita på kärleken

Inför motgångar, oväntade fysiska svårigheter, komplikationer i familjen och i sociala relationer är det viktigt att ha en klar tanke: t ex att lita på kärleken.

Det öppnar ett nytt perspektiv för oss: vi upptäcker att kärleken alltid är möjlig och att det är viktigt att ta initiativ. Oavsett hur svår och fylld av misstag som vår livsväg är, oavsett vilka besvikelser vi möter har valet av den konkreta kärleken ett stort värde.

Hur ska vi då leva den här MÅNADENS TANKE? Genom att uttrycka hela vår kärleken i extrema situationer. Den inställningen tar inte bort vårt ansvar, den fritar oss inte från att göra vår del. Men vår förtröstan kan testas och utmaningen är att samverka och övervinna hinder. Det gör det också möjligt för oss att vara förmedlare av ljus och av fred, att ”beröra” med mildhet de som lider, är i nöd och i mörker, förlorade.

Det var vad som hände för en mamma från Venezuela som fann styrkan att förlåta: ”I desperat sökande efter hjälp, deltog jag i ett möte om hur man kan leva kärleken. Där hörde och ifrågasatte jag fraser som: ’Lycklig den som arbetar för fred’ eller ’Älska dina fiender’. Men hur skulle jag kunna förlåta den som hade dödat min son? Samtidigt såddes ett frö i mig och slutligen segrade beslutet att förlåta. Nu kan jag verkligen betrakta mig själv som någon som litar på kärleken. Nyligen inbjöds jag till en konfrontation med min sons mördare, nu arresterad. Det var svårt, men något alldeles speciellt hände. I mitt hjärta fanns varken hat eller förbittring, bara en känsla av medlidande och föresatsen att alltid lita på kärleken.”