• 08-812 115 / 08-612 78 98
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Time out för fred

Maj 2021 uppmuntrade presidenten för Focolarerörelsen Margaret Karram, rörelsens ungdomar att återuppta Time out – en minut av tystnad eller bön för fred varje dag kl. 12.00, lokal tid.

Under Kuwaitkriget 1991 tog focolareungdomarna världen över själva detta initiativ. Idén är hämtad från idrotten, där ett lag kan begära time out, dvs en minuts avbrott i matchen, för att samla sina spelare och komma överens om taktiken, oftast i ett svårt skede för laget.

Vi fortsätter tillsammans att uppmana till fred i Myanmar, i det Heliga Landet och hela Mellanöstern och i alla länder där det råder krig.

Time out för fred består i att stanna upp i sina aktiviteter under en minut, i solidaritet med alla de människor runt om i världen som lider av krig, och be om fred. Troende och personer utan religiösa övertygelser kan slå sig samman och delta. En bön kan sägas tillsammans, med exempelvis dessa ord: ”Tillsammans med tiotals miljoner unga människor och vuxna från alla länder, i detta ögonblick, ber vi om fred i världen, överallt där krig och våld finns. Vi förbinder oss, var och en, att förmedla fred där vi lever för att kunna bygga upp en enad värld.”