• 08-812 115 / 08-612 78 98
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Omvänd dina böner till handling för en ekologisk omvändelse

Från en intervju av Anita Martinez med John Mundell, director för Mundell & Associates, ett miljökonsultföretag i Indianapolis (USA)

En ingenjör som talar om omvändelse är inte något som du hör varje dag…. så vi behövde fråga John vad en ekologisk omvändelse betydde för honom, eftersom det också är hörnstenen till vår kampanj 2021 #daretocare – människor, planeten och vår ekologiska omvändelse.

Hans svar är mycket konkret: ”När en människa säger att ”jag har blivit kristen” innebär det en ändrad trosuppfattning. Det är sällan som vi talar om omvändelse i förhållande till något annat. Vad jag uppfattar annorlunda här vad gäller omvändelse av trosuppfattning är att det också en omvändelse inte bara att själ och hjärta, utan också om händer och ben” förklara John.

”Påven Fransiskus ber oss göra en ekologisk omvändelse efter som det är vad som behövs, vi sitter alla i samma båt. Och all omvändelse handlar om något som måste göras. Vi kan inte längre bara tänka, be eller sitta vid sidan om och se på vad som pågår. Vi måste ta våra böner och våra tankar och omsätta dem i handling. Och det är det som är så spännande med ekologisk omvändelse. Det är jag. Det är en omvändelse av handlande och inte bara tro.

Artikeln i sin helhet är publicerad på United World Projekt hemsidan: http://www.unitedworldproject.org/en/watch/we-have-to-take-our-prayers-and-turn-them-into-actions/