• 08-812 115 / 08-612 78 98
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Linette Geisseler

Född i Schweiz, fick hon sin tro när hon var 20 år. Hon studerade språk i London och i Paris.
En dag, när hon lyssnar på Beethovens symfoni nr 6, upplever hon en djup andlig erfarenhet och förstår att Gud finns. Senare arbetar hon som sekreterare i Zürich och sedan på den schweiziska ambassaden i Libanon. Under två år hade hon allt hon kunde önska sig, men själen hittar ingen glädje i det, så hon avstår från sitt privilegierade liv och åker tillbaka till Schweiz för att utbilda sig som socialassistent.

I en församling i Zürich hittar hon en bok om Focolarerörelsen. Hon berättar: Jag var så tagen att jag inte sov på hela natten. En inre röst sa väldigt klart till mig: ‘Följ mig och lämna allt’. Jag förstod att det rörde sig om en unik inbjudan från Gud, och för att inte förlora det viktigaste i livet, sa jag generöst mitt ja till Honom. Hon fortsätter: “Något väcktes inom mig .. en stark vind bar mig till en ny värld av sanning, ljus, frihet, som min själ hade törstat efter i många år utan att veta det.”

Samtidigt träffar hon en kvinna som är del av rörelsen, och hon får tar del av dess andlighet. För Linette blir detta Jesu kallelse till henne, och hennes sätt att följa den genom enhetens väg. I slutet av 1966 åker hon med Lella Sebesti till Stockholm för att öppna det första focoalret i Norden.

Linette älskar Sverige med hela sitt hjärta och där ger hon sig själv till fullo i 13 år, för att sedan åka tillbaka till Schweiz för andra uppgifter, allt yngre i sin själ trots ålderns krämpor.

Med åren förlorar hon sin självständighet till följd av ett fall, och hälsan försämras. Hon upprepar ofta: “Be för mig, det är svårt, men det är viktigt att inte förlora gnistan! Vi vill vara ett och leva enheten!”.

Linette lämnar jordelivet 13 november 2019, när hon är 92 år gammal.