Fokolarekurs 2019

 

chiara-160x122.jpg

Ord att leva
november 2019

“Gläd er med dem som gläder sig och gråt med dem som gråter”

(Rom 12:15)

Läs mer...

Denna kurs är öppen för alla, sprid gärna infon vidare! 

 

focolarekurs

 

Hur skulle Jesus handla om han var på min plats?

“När jag lärde känna Focolare var det någon som använde uttrycket: ”Hur skulle Jesus handla om han var på min plats?”. Jag tyckte mycket om det och det har hjälpt mig många gånger att förstå hur jag skulle handla. Ofta bad jag Jesus ta min plats så att människorna jag mötte, inte mötte mig utan Jesu kärlek. 

Läs mer...

Avslutningsprovet 

Augusti månads Ord att leva, "Var och en som känns vid mig inför människorna...", inbjuder oss att leva vår tro konsekvent och att vittna om den, utan att bry oss om vad andra ska tycka. En liten flickas erfarenhet under gymnastikuppvisningen visar oss vad det handlar om.

Läs mer...

En papperslapp i tunnelbanan

Klockan är halv tio när jag är på väg nerför rulltrappan i tunnelbanan på T-Centralen. Ingen rusningstid, ändå är vi många. Nedanför trappan står en man som vinkar med en papperslapp. Men alla skyndar sig förbi utan att ge akt på honom.

Läs mer...

Att förlåta pappa

När jag var tolv år separerade mina föräldrar. Det var väldigt svårt för mig. Det värsta var att inte kunna förlåta min pappa, som hade lämnat oss för att bilda en ny familj.

I början vägrade jag att tala med honom när han ringde. Men Jesu uppmaning att älska våra fiender lämnade mig ingen ro, och jag bad Honom hjälpa mig att ta det steget.
När Han var på korset kände Han sig övergiven av Fadern, men fortsatte i alla fall att älska. Inom mig visste jag att det var det jag också behövde göra. Andra ungdomar som delar min tro var ett stort stöd för mig i den här situationen.

Läs mer...

"God morgon!"

När jag bodde på Grönland hade jag bestämt mig för att börja min dag tillsammans med Gud. Det ledde mig bland annat till att säga ”God morgon” till alla dem jag mötte på min väg till arbetet. Det var tre personer jag alltid mötte varje morgon. Den första hälsade vänligt tillbaka och nummer två gjorde likadant, men den tredje gick förbi mig som om jag var luft. Detta upprepades under ett par veckor. Jag övervägde om jag verkligen skulle fortsätta att hälsa på den tredje personen, som var en man i 50-årsåldern.

Läs mer...

Copyright © 2015 Focolarerörelsen i Sverige - All Rights Reserved.